keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Sisään ja ulos

Kiinassa ruoka on hyvää ja vessanpöntöt automaattisia. Siinä tärkeimmät syyt vierailla Kiinassa. Nämä seikat olemme tajunneet kahden päivän aikana. Eilisen tervetuliaisillallisen aikana ruokaa tuli loputtumasti - tai se ainakin tuntui siltä- oli marinoituja korvannäköisiä sieniä, paljon pähkinöitä, possun sisäelimiä joiden alkuperää arvaillaan edelleen, pekingin ankkaa ja överipaljon muuta herkullista ruokaa.


Överesti ruokaa
Söpöjä kiinalaisia poikia ja vettä
Pekingin ankka-annoksen kokoamista
Lopputulos: Lettu, ankan rintaa, ankan nahkaa, kurkkua, kevätsipulia ja kastiketta


Seuraavana iltana Saimin ylensyönnistä toivuttua löysimme tiemme sammakkapatojen ääreen. Ruoka maksoi 8 euroa, sitä oli paljon ja se oli jälleen kerran hyvää

Jorma ja 1/4 sammakko

Sammakon lisäksi pöydästä löytyi myös lammasta ja nuudeleita



Ensimmäinen kiinalainen hotelliaamiainen. Kylmä kahvi ja lämmitetty appelsiinimehu hämmensivät.

Kiinalaiset varmaankin pitävät hedelmistä, koska hedelmäkojuja löytyy joka kulmalta. Paikallinen ananas-mansikka-kiivi kauppias kovertaa ananasta.

Pöntöt ovat mukavia -etenkin Kiinassa, koska istuimet ovat valmiiksi lämmitettyjä. Mikäpä olisi mukavampaa kuin istua lämpimälle pöntölle! Kokemukseen kun vielä lisätään 10 eri nappia, joita painamalla saa vesiruiskun alhaalta sekä kuivauksen kaupanpäälle niin avot. Voiko ihminen enää olla onnellisempi? Vastaus: ei voi. Jos tälläisia wc-kokemuksia tulisi Suomeenkin, olisi menestys taattu.

Vastakohtana minimalistisempi wc. Erittäin mukava kokemus tämäkin, näitä lisää. Suomeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti